Unvinpezi.ro iti recomanda vinurile potrivite pentru preparatele traditionale de Craciun

Ieri, Unvinpezi.ro a publicat un articol foarte interesant (written by me, of course:) cu preparate traditionale de Craciun si vinurile pe care sa le asociem acestora.

De la aperitive pana la celebrul cozonac, fiecare preparat are cel putin un astfel de vin-pereche.

Aveti mai jos un scurt pasaj din articol, iar aici il puteti citi pe tot.

P.S: Nu uitati nici de reducerile de Winter Sale de pe Unvinpezi.ro, reduceri care pot ajunge si la 35% discount daca sunteti membri in Club. Va invit sa vedeti aici vinurile, cu mentiunea ca reducerilor vor tine pana in ianuarie, insa stocurile sunt limitate.

Acestea fiind zise da, am cam intrat in linie dreapta catre Craciun!

Voi cum stati cu pregatirile? 🙂

“Asocierea bucatelor tradiţionale de Crăciun cu vinurile potrivite este o misiune importantă, uneori destul de dificilă, dar care duce la un alt nivel experiența mesei festive. Aperitivele, sarmalele, friptura, cozonacul – toate acestea sunt încă şi mai savuroase atunci când le asociem cu vinul potrivit, care să le complimenteze frumos aromele.

Dacă meniul e gata pregătit pentru Sărbători, consultă mai jos ghidul preparatelor tradiţionale şi al vinurilor perfecte pentru a le însoţi. Odată bifată această sarcină poţi fi sigur că şi Crăciunul acesta va fi un succes.

Aperitivele tradiţionale se potrivesc cu vinuri albe, cu o aciditate mai ridicată

Masa de Crăciun va include şi tobă, piftie, salată de boeuf sau salată de vinete. Mergi la sigur cu un vin alb cu o aciditate mai ridicată care să echilibreze grăsimea acestor preparate, fără a le acoperi gustul. Riesling sau Feteasca Regală sunt perfecte în acest caz.

Noi îţi recomandăm Riesling Dry 2022 sau Avincis Feteasca Regala de la Crama Avincis.

Leave a comment